KAYSERİ / MELİKGAZİ - Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKUL MÜZESİ KURUYORUZ

İmam-hatipler bu memleketin en mağdur ve en mazlum kurumlarıdır. Defalarca kapatılıp açılmış, unutulmaz maceralar yaşamış ve birçok badireler atlatmış ama her şeye rağmen memleketimize büyük insanlar yetiştirmeye devam etmişlerdir.

Bu neslin maceralarının unutulmaması, imam-hatip ruhunun gelecek nesillere aktarılması ve bu ruhun yok olmaması maksadıyla Kayseri’nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından biri olan okulumuz bünyesinde Kayseri İmam-Hatip Lisesi Müzesini kurmaya başladık.

2013 yılında Hacı Hüseyin Aksakal Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak açıldıktan sonra Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak adını değiştiren okulumuz 1 Ekim 2016 tarihinde merkez imam-hatip lisesine taşınınca Kayseri’nin merkez imam-hatip lisesi oldu.

66 yıllık bir geçmişe sahip olan okulumuzun 1951 yılında açıldığı 24 Kasım tarihinden beri arşivlerinden ve mezunlarından yararlanarak bir okul müzesi kurma faaliyetine giriştik.

Okulumuz Müdür Yardımcılarından Rıza Bozdağ, yeni binaya taşınmamızın ardından bir seneyi aşkın zaman zarfında yoğun bir çalışmanın içine girerek müze için doküman ve malzeme temin etmeye başladı. Bu arada 2016/2017 öğretim yılı sonunda Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün her okulun kendi müzesini kurmasın isteyen yazısı çalışmalara hız verdi.

Bunun için okulun arşivinden önemli ve tarihi belgeleri topladı. Kayseri İmam-Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) ile ortak çalışarak ve sosyal medyayı kullanarak eski mezunlara ulaştı. Eski mezunlardan ellerinde bulunan belge, resim, eşya, ders kitabı vs gibi malzemeleri okulumuza ulaştırmalarını istedi.

Bulunan ve elde edilen malzemelerle okulumuzdaki boş bir sınıf müze olarak ayarlandı. Şimdilik malzeme ve doküman temini aşamasında olunduğu için yeni malzemelerin eklenmesi beklenmektedir. Henüz hazırlık aşamasında olsa bile okulumuzu ziyarete gelenlere müzemizi gezdiriyoruz. Müze ziyaretçilerimiz için bir ziyaretçi defteri temin ederek ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini bu deftere yazmalarını istiyoruz.

Önümüzdeki günlerde müzemiz için yan yana iki sınıfı birleştirmeyi ve Melikgazi Belediyesinden müzemizi düzenlemesini düşünüyoruz.

Bu vesile ile bu haberi okuyan herkesten elinde bulundurduğu ve müzemize kazandırmayı düşündüğü malzeme, fotoğraf ve dokümanları okulumuza getirerek Müdür yardımcısı Rıza Bozdağ’a teslim etmesini rica ediyoruz. Eski mezunlarımızdan kastımız, merkez, Karamancı, Germirli, Belsin ve Ali Rıza Özderici bölümlerinden mezun olan ya da okulumuza kayıt yaptıran herkestir.

MÜZE MÜZEMÜZEMÜZEMÜZE

Yayın: 11.10.2017 - Güncelleme: 11.10.2017 11:15 - Görüntülenme: 2056