KAYSERİ / MELİKGAZİ - Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKUL DERGİMİZ HUTAB’NIN İLK SAYISI ÇIKTI

OKUL DERGİMİZ HUTABÂ’NIN İLK SAYISI ÇIKTI

Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak hazırladığımız mütevazi dergimizin ilk sayısı matbaadan çıktı.

Okulumuz Edebiyat öğretmenlerinden Fırat Şahin’in genel yayın yönetmenliğinde çıkartılan ve “Hatipler” anlamına gelen “Hutabâ” isimli dergimiz, müdür yardımcılarımız Rıza Bozdağ ve Metin Göğebakan’ın yayın danışmanlığında çok titiz bir çalışma ile hazırlandı.

Dergimizin yayın kurulu, okulumuz öğrencilerinden Muhammed Burak Sütşurup, Emre Can Ersoy, Ahmet Âşık ve Muharrem Koçak tarafından oluşturuldu.

Kapakları hariç toplam 42 sayfadan oluşan dergimizin ilk sayısında okulumuzun kuruluşunun 66. yılına girişine (bu sene 67 oldu) ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimizin hatırasına vurgu yapmaya gayret ettik.

Okul Müdürümüz Tevfik Kök’ün giriş yazısı ile başlayan dergimiz, Türkiye’nin kaderinde 66 yıl etkisi olan okulumuzun tarihçesine değinip, müdür yardımcımız Metin Göğebakan’ın “Dünden Bugüne İmam-Hatipler” isimli yazısı ve yine müdür yardımcımız Rıza Bozdağ’ın kaleme aldığı “Gölgeler ve İnsanlar” başlıklı denemesi ile devam ediyor.

Edebiyat öğretmenlerimizden Fırat Şahin “Ana Duası”, Meslek Dersleri öğretmenlerimizden Mehmet Özçelik “Gençlik ve Kardeşlik” ve Seyfullah Subaşı “Kur’ân’ı Anlamak” isimli yazıları ile katkıda bulunurken Matematik öğretmenlerimizden Aytekin Karakaya, “Osmanlıca Okuyabilir misiniz?” sorusu ile başladığı Osmanlı Türkçesi sayfasını hazırladı.

Yine Edebiyat öğretmenlerimizden Muzaffer Bulut’un gündemi hatırlatan “Zalim Esed” isimli şiiri ile birlikte, öğrencimiz Muhammet Fatih Yılmaz da “Bir Yaprak Olasım Geldi” şiirini bizlere sundu.

Ayrıca Okul ve Melikgazi İlçesi Öğrenci Meclisi Başkanı öğrencimiz Orhangazi Serbest, geçen sene halı saha maçı oynarken hayatını kaybeden yeğeni ve okulumuz öğrencilerinden merhum Ömer Faruk Aslan’ın anısına kalbinden geçen duyguları şiire dökerek hepimizi hüzünlerdi.

Dergimizde 9/B sınıfı öğrencilerimizden Halim Tekin Ayata’nın “Son Pişmanlık” adlı hikayesi de oldukça ilgi çeken bir yazı oldu. Bunun yanı sıra 11/B sınıfı öğrencimiz Şaban Duran Şanlıer, öğrencilerimiz tarafından beğeniyle karşılanan “Kelime Avı Bulmacası” ile önemli bir katkıda bulundu.

Okul rehberlik servisimizin “Büyük Hedefler İçin Küçük Adımlar” adlı yol gösterici yazısının yanı sıra okulumuzdan bazı haberlere ve okulumuzun önemli mekanlarına yer verilen dergimizde, iki tane röportaja da yer verilirken, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün de katkıları neticesinde “FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU” olan okulumuzun başarıları ön plana çıkartıldı.

Henüz ilk sayısı çıkan dergimizin gelecek senelerde daha kaliteli çıkacak olan yeni dergilerimiz için bir numune olmasını ve daha hacimli, daha beğenilecek dergiler çıkarmamızı Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

meb_iys_dosyalar/38/14/750319/dosyalar/2018_06/12004610_imamhatip_lisesibaskY.pdf

07-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-201807-06-2018

Yayın: 07.06.2018 - Güncelleme: 12.06.2018 01:04 - Görüntülenme: 781